گرماسازه شرق

لطفا صبر کنید...

جزییات   

جت هیتر چیست ؟ و چه کاربردی دارد؟

جت هیتر چیست ؟ و چه کاربردی دارد؟

جت هیتر چیست؟ جت هیتر (jet heater) یکی از دستگاه‌های نسل جدید در هیترهای صنعتی است که کارایی بسیاری در صنایع دارد. در جوامع امروزی استفاده از سیستم های گرمایشی یکی از ملزومات مکان‌ های صنعتی محسوب می‌شوند. امروزه استفاده از سیستم‌های قدیمی گرم‌ کننده به دلیل هزینه‌های بالا و ایمنی پایین دستگاه‌ها بسیار کاهش‌ یافته است. همچنین پیشرفت فناوری‌های روز دنیا و ضرورت استفاده از سیستم‌ گرمایشی سبب شده است که ساخت انواع این دستگاه‌ها افزایش یابد. حال تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا با این سیستم گرمایشی و کاربردهای آن و انواع جت هیتر صنعتی در گرماسازه شرق آشنا شوید.

 

 جت هیتر  اگزوز دار

سیستم گرمایشی با هیتر گرمایی

 

جت هیتر چیست؟

این هیتر گرمایی که به بخاری موشکی نیز شهرت دارد، نوعی دمنده گرمایشی در صنعت و یا بخاری صنعتی است که برای تولید گرما در مکان‌ های مختلف استفاده می‌شوند. جت هیتر صنعتی طوری طراحی شده‌اند که منبع گرمایی سریع و کارآمدی برای کاربردهای مختلف در بخش‌ های صنعتی و تجاری ارائه می‌دهند.

در این سیستم گرمایشی، انرژی گرمایی توسط سوخت مصرفی (گاز یا گازوئیل) و یا برق ایجاد شده و سپس توسط فن تعبیه‌ شده در آن، هوای سرد وارد دستگاه شده و گرما از آن خارج می‌شود.

 

جت هیتر چگونه کار می کند؟

طرز کار جت هیتر موشکی به این گونه است که ترموستات مرکزی هیتر و واحد کنترل آن در واقع مرکز مدیریت آن می باشد که توسط مکش هوا، دما را تنظیم کرده و گرما را به محیط انتقال میدهد. نوع سوخت این دستگاه همانطور که قبلا گفتیم متفاوت است و از طریق منابع متفاوت گرما را تولید کرده و توسط فن دمنده به محیط هدایت میکند. مثالی از جت هیتر برقی را میزنیم که توسط المنت ها گرما را ایجاد میکند و با فن هایی که هوا را به دستگاه وارد کرده، آن را به محیط منتقل میکنند.

 

انواع جت هیتر

حال که با مفهوم جت هیتر چیست؟ آشنا شدید، سپس میخواهیم با انواع جت هیتر آشنا شویم. این دستگاه‌ها بر اساس نوع منبع سوخت (برقی، گازسوز، گازوئیلی و دوگانه‌سوز)، شکل طراحی (دودکش‌دار و بدون دودکش) و تعداد موتورها (جت تک موتور و جت دو موتور) به انواع مختلفی تقسیم‌بندی می‌شوند. هر یک از این دستگاه ها با توجه ‌به نیاز و بودجه مشتری کاربردهایی داشته و متناسب با محیط انتخاب می‌شوند.

همانطور که گفتیم جت هیترها از جمله سیستم‌های گرمایشی محبوب در محیط‌های صنعتی، کارگاهی، گلخانه‌ها و فضاهای بزرگ هستند. این دستگاه‌ها در دو نوع دودکش‌ دار و بدون دودکش عرضه می‌شوند که هر کدام مزایا و کاربردهای خاص خود را دارند. اکنون به بررسی این دو نوع جت هیتر می‌پردازیم:

 

جت هیتر دودکش دار

جت هیترهای دودکش دار بیشترین کاربرد را در فضاهای بسته یا نیمه‌ باز دارند که نیاز به تهویه مناسب می باشند. این نوع جت هیترها، سیستم دودکش دارند که گازهای حاصل از سوختن را به خارج از محیط منتقل می‌کند. این ویژگی باعث می‌شود که هوای محیط تمیزتر و سالم‌تر باشد و امکان استفاده در مکان‌های بسته مانند سالن‌های صنعتی یا مرغداری‌ها وجود داشته باشد.

مزیت اصلی این نوع جت هیترها این است که خطر ایجاد گازهای مضر مثل دی‌اکسید کربن و مونواکسید کربن در محیط را کاهش می دهد. این دستگاه‌ها معمولاً در محیط‌هایی که افراد به طور مداوم حضور دارند و تهویه طبیعی کافی نیست، بهترین گزینه هستند.

 

جت هیتر بدون دودکش

جت هیترهای بدون دودکش بیشتر برای فضاهای باز و نیمه‌باز که تهویه طبیعی به خوبی انجام می‌شود مناسب هستند. این نوع جت هیترها به دلیل عدم نیاز به دودکش، نصب آسان‌تری دارند و به طور مستقیم حرارت تولیدی را به محیط منتقل می‌کنند. در این نوع، چون گازهای خروجی در همان فضا منتشر می‌شود، استفاده از آنها در محیط‌های کاملاً بسته توصیه نمی‌شود.

از مزایای جت هیتر بدون دودکش می‌توان به قدرت گرمایشی بالا و هزینه کمتر نسبت به مدل‌های دودکش‌دار اشاره کرد. این دستگاه‌ها برای فضاهایی مانند کارگاه‌های باز، فضاهای ساختمانی در حال ساخت، و گلخانه‌های بزرگ که تهویه طبیعی دارند، بسیار مناسب هستند. این نوع دستگاه ها براساس نوع مصرف سوخت به دسته های مختلفی تقسیم می شوند. بنابراین انواع جت هیتر مبتنی بر نوع منبع سوخت شامل موارد ذیل می باشد :

 

  • جت هیتر برقی

این دستگاه انرژی الکتریسیته را به انرژی گرمایی تبدیل می‌کند. در این سیستم، برق وارد دستگاه شده و المنت‌های دستگاه شروع به گرم ‌شدن می‌کنند. پس از تولید گرما، جریان هوای سرد توسط فنی که پشت هیتر تعبیه شده، به داخل وارد می‌شود و هوای گرم تولید شده را به خارج از هیتر و محیط بیرونی منتقل می‌کند، در نتیجه فضای بیرون گرم می‌شود.

از آنجایی‌ که در نوع برقی این سیستم هیچ‌ گونه احتراقی صورت نمی‌گیرد، نیازی به دودکش ندارند. از طرفی گرمای تولید شده در آن‌ها بدون هیچ آلاینده و آلودگی به بیرون منتقل می‌شود، در نتیجه هوای گرم آن کاملا پاک و سالم است. اما از معایب این هیتر می‌توان به هزینه‌های بالای برق اشاره کرد که برای همه مقرون‌به‌صرفه نبوده و مناسب نیست.

از این ‌جهت در کارگاه‌ها، سالن‌ها و فضاهای کوچک که مصرف برق کمتری دارند، استفاده می‌شوند. البته جت هیتر برقی به دلیل پاک بودن انرژی گرمایی تولید شده برای صنایع غذایی و گلخانه‌ها با محصولات خوراکی بسیار مناسب است.  

 

جت هیتر 50 هزار

 

  • جت هیتر گازوئیلی

در این جت هیتر صنعتی، انرژی حاصل از سوختن گازوئیل و یا نفت سفید به انرژی گرمایی تبدیل می‌شود. این دستگاه‌ها همانند سیستم‌ های برقی کار می‌کنند با این تفاوت که به‌ جای الکتریسیته، سوخت فسیلی شروع به سوختن کرده و گرما تولید می‌کند. سپس هوای سرد توسط فن به داخل کشیده شده و پس از گرم ‌شدن به فضای بیرون منتقل می‌شود. این نوع دستگاه‌ ها در دو نوع دودکش‌ دار و بدون دودکش تولید می‌شوند.

این دستگاه‌ها به دلیل پایین بودن هزینه‌ های سوخت مصرفی، عمدتا مقرون‌ به‌ صرفه هستند. اما از آنجایی‌ که انرژی گرمایی در اثر احتراق منبع سوخت فسیلی تولید می‌شود، هوای گرم همراه با آلودگی و آلاینده خواهد بود. در سیستم بدون دودکش این هیترها، همراه با هوای گرم، گازهای مضری مانند دی‌اکسیدکربن وارد محیط می‌شود، در نتیجه این هیترها برای صنایع غذایی، گاوداری‌ها و مرغداری‌ها مناسب نیستند. جت هیتر گازوئیلی مرغداری نمونه دودکش دار است که بسیار مناسب می باشد. 

البته از این نوع هیتر گرمایی در فضاهای بزرگ مجهز به سیستم تهویه هوا نیز استفاده می‌شود. در هر حال هیترهای دودکش‌دار از حجم آلاینده‌ها می‌کاهند و برای مکان‌های صنعتی، انتخاب اقتصادی مناسبی هستند. 

 

بیشتر بخوانید : جت هیتر گازوئیلی گلخانه

  

  • جت هیتر گازسوز

جت هیتر گازی یا گازسوز همانند هیترهای گازوئیلی هستند و با نام هیتر گرمایی صنعتی یا جت هیتر صنعتی شناخته می شوند، با این تفاوت که برای تولید انرژی گرمایی از سوخت گاز شهری به‌ جای گازوئیل استفاده می‌شود. هیتر گرمایی صنعتی به دلیل راندمان بالا، کم‌ هزینه ‌بودن (در مقایسه با سیستم برقی) و همچنین کاهش آلودگی‌های تولید شده (نسبت به سیستم‌های گازوئیلی) به یکی از پرکاربردترین سیستم‌های گرمایش صنعتی تبدیل شده است. جت هیتر گازی در دو نوع دودکش‌دار و بدون دودکش تولید می‌شود که نوع بدون دودکش آن برای فضاهای مجهز به تهویه (مانند مرغداری‌ها) بسیار مقرون‌به‌صرفه است.

جت هیتر گازی

 

  • جت هیتر دوگانه سوز

این نوع هیتر گرمایی برای تولید انرژی گرمایی می‌تواند از دو منبع سوخت از جمله گازوئیل یا گاز شهری استفاده کند. این دستگاه‌ها در دو مدل اگزوزدار و بدون اگزوز با ظرفیت‌های مختلف مخزن تولید می‌شوند. این هیتر گرمایی معمولا برای فضاهایی که دچار کمبود یا افت فشار گاز هستند، انتخاب مناسبی است، اما نسبت به سایر سیستم‌ها هزینه بیشتری دارد.

 

انتخاب بین جت هیتر دودکش‌دار و بدون دودکش به محیط مورد استفاده و نیازهای تهویه‌ آن بستگی دارد. اگر محیط شما بسته است و نیاز به تهویه مناسب دارید، جت هیتر دودکش‌دار بهترین انتخاب است. اما اگر در فضای باز یا نیمه‌باز فعالیت می‌کنید، جت هیتر بدون دودکش با هزینه کمتر و نصب راحت‌تر می‌تواند انتخاب مناسبی باشد.

 

کاربرد جت هیتر موشکی

این دستگاه‌ها معمولاً براساس نوع سیستم، قیمت، میزان تولید ظرفیت گرمایی، هزینه سوخت مصرفی، نیاز مشتری و کاربرد آن در محیط انتخاب می‌شوند. این نوع سیستم‌ها بر اساس نوع و محل کاربرد بر روی پایه و یا بر روی سقف نصب می‌شوند. بیشترین کاربرد این دستگاه جهت گرمایش گلخانه می باشد.

در هر صورت انواع مختلف این دستگاه‌ها به دلیل کارآمدی و تولید منبع گرمایی بالا، کاربردهای فراوانی در صنعت دارند. به‌ طور کلی کاربرد سیستم گرمایش صنعتی و محیط‌هایی که می‌توان از آنها استفاده کرد، عبارت‌اند از:

  1. کارخانه‌های صنعتی
  2. سوله‌ها و انبارها
  3. کارگاه‌های صنعتی
  4. دامداری‌ها
  5. مرغداری‌ها
  6. گلخانه‌ها
  7. سالن‌های ورزشی
  8. پروژه‌های ساختمانی

 

بیشتر بخوانید :  نحوه ساخت هیتر مرغداری

 

مزایای جت هیتر

طیف وسیعی از مزایای سیستم هیتر گرمایی سبب شده است که این دستگاه نسبت به سایر سیستم‌های گرمایشی کاربرد بیشتری داشته باشد. این سیستم‌ها معمولا به دلیل نصب و نگهداری آسان، عمر بالا، راندمان حرارتی بالا (98 درصد در نوع بدون دودکش و 70 درصد در نوع دودکش‌دار)، مصرف انرژی بهینه، سرعت بالا در گرم‌ کردن فضا، اتصال به ترموستات محیطی و کنترل دمای محیط، مورد استقبال قرار گرفته است. توجه داشته باشید که انتخاب هر نوع سیستم گرمایشی باید متناسب با محیط و نیاز صنعت شما باشد.

  • نصب و نگهداری آسان
  • عمر بالا
  • مصرف انرژی بهینه
  • سرعت بالا در گرمایش محیط
  • کنترل دمای محیط
  • سوخت سالم
  • تولید هوای گرم کاملا پاک
  • دارای ترموستات تنظیم درجه حرارت
  • مجهز به سنسور حرارتی
  • ایمنی بالا
  • حمل و نقل آسان
  • راندمان حرارتی بالا (98 درصد در نوع بدون دودکش و 70 درصد در نوع دودکش دار)

 

ظرفیت جت هیتر چگونه تعیین می شود؟

در هنگام خرید جت هیتر موشکی حتما به ظرفیت آنها توجه داشته باشید. البته راندمان حرارتی و همینطور مصرف سوخت آن نیز یکی از نکات لازم در خرید است. بنابراین با توجه به مساحت فضای مورد نظر شما و توان تولید گرمای مدنظر توسط این دستگاه میتوانید به راحتی بهترین دستگاه را انتخاب کنید. اکنون مواردی را بیان میکنیم ظرفیت جت هیتر تاثیر را تعیین میکند:

  • ابعاد و مساحت محیط
  • جنس دیوارهای محیط
  • شرایط محیط خارجی
  • نوع جت هیتر
  • دمای مطلوب برای محیط
  • شرایط محیطی مانند رطوبت و تهویه

 

به طور کلی به ازای هر متر مکعب از فضای داخل باید 30 تا 60 کیلوکالری بر ساعت باید برای دستگاه ظرفیت حرارتی در نظر گرفته شود.

راهنمای خرید جت هیتر

انتخاب و خرید جت هیتر، که به عنوان یکی از موثرترین و اقتصادی‌ترین راهکارهای گرمایشی برای فضاهای بزرگ و صنعتی شناخته می‌شود، نیازمند توجه به چندین نکته مهم می باشد. این نکات شامل نوع جت هیتر، امنیت، قیمت، قابلیت حمل، گارانتی و خدمات پس از فروش، سوخت مصرفی، و سایز و حجم دستگاه است. 

بنابراین اگر به دنبال خرید این سیستم گرمایشی هستید باید به نکات زیر جهت دریافت بهترین راندمان توجه داشته باشید:

  • متناسب بودن نوع دستگاه با محیط مورد نظر

اولین و مهم‌ترین نکته‌ای که در انتخاب جت هیتر باید به آن توجه کنید، نوع جت هیتر است. جت هیترها در انواع مختلف از جمله گازی، گازوئیلی، دوگانه‌سوز و برقی موجود هستند. هر نوع مناسب محیط خاصی است. برای مثال، جت هیتر گازی یا گازوئیلی مناسب فضاهای باز و نیمه‌باز است، در حالی که جت هیتر برقی بیشتر برای محیط‌های بسته و ایمن مناسب است.

  • متناسب بودن ابعاد دستگاه با محیط

سایز و حجم دستگاه یا ابعاد آن عامل مهمی است که باید با توجه به اندازه محیط و نیازهای گرمایشی انتخاب شود. جت هیترهای بزرگ‌تر توانایی تولید حرارت بیشتری دارند، اما ممکن است نیاز به فضای بیشتری برای نصب و استفاده داشته باشند. همچنین باید به ظرفیت گرمایشی آن توجه کنید تا مطمئن شوید که برای فضای موردنظر مناسب است.

  • قابلیت حمل و نقل آسان دستگاه

اگر نیاز دارید این دستگاه را در فضاهای مختلف جابجا کنید، بنابراین قابلیت حمل دستگاه برای شما اهمیت دارد. برخی از جت هیترها دارای چرخ و دستگیره‌های مناسب هستند که امکان جابجایی آسان آنها را فراهم می‌کنند. برای استفاده در کارگاه‌ها یا گلخانه‌ها، قابلیت حمل می‌تواند یک ویژگی بسیار مهم باشد.

  • ایمن بودن جت هیتر

امنیت یکی از مهم‌ترین موارد در هنگام انتخاب جت هیتر است. بررسی سیستم‌های ایمنی مثل ترموستات برای کنترل دما و سیستم قطع خودکار در مواقع اضطراری بسیار مهم است. همچنین جت هیترهایی که دارای سیستم تهویه مناسب هستند، باعث کاهش خطرات ناشی از تولید گازهای مضر می‌شوند.

  • کم هزینه بودن و در دسترس بودن سوخت مصرفی

جت هیترها از سوخت‌های مختلفی مانند گاز شهری، گاز مایع (LPG) و گازوئیل استفاده می‌کنند. انتخاب نوع سوخت مصرفی به عواملی چون هزینه سوخت، دسترسی به سوخت در منطقه شما و نیاز به تنظیمات خاص در محیط بستگی دارد. برای مثال، اگر در منطقه‌ای زندگی می‌کنید که دسترسی به گاز شهری محدود است، جت هیتر گاز مایع یا گازوئیلی گزینه بهتری خواهد بود.

  • قیمت دستگاه

قیمت جت هیتر بسته به نوع، ظرفیت گرمایشی، و امکانات جانبی آن متفاوت است. اگرچه جت هیترهای گازی و گازوئیلی معمولا قیمت پایین‌تری نسبت به نمونه‌های برقی دارند، اما هزینه‌های سوخت و نگهداری آنها نیز باید در نظر گرفته شود. به همین دلیل، در خرید جت هیتر نباید تنها به قیمت اولیه توجه کنید؛ بلکه هزینه‌های بلندمدت نیز اهمیت دارند.

 

نتیجه‌گیری

هیتر گرمایی نسل جدیدی از مطمئن‌ترین و کارآمدترین سیستم‌های گرمایش صنعتی محسوب می‌شود. این هیتر گرمایی بر اساس منبع سوخت به چهار دسته برقی، گازوئیلی، گازسوز و دوگانه‌سوز تقسیم‌بندی می‌شوند که هر یک مزیت و معایبی به همراه دارند. کاربرد جت هیتر اغلب در کارگاه‌ها و کارخانه‌های صنعتی، دامداری‌ها، مرغداری‌ها، گلخانه‌ها و ... است. اگر به دنبال یک سیستم گرمایشی باکیفیت و راندمان بالا هستید، بخاری‌های موشکی بهترین انتخاب شما خواهند بود.  

 

جهت سفارش انواع جت هیتر با کارشناسان فروش گرماسازه شرق تماس حاصل فرمائید :  38482273-051 - 22032002-021

 

 


 

سوالات متداول

۱. چگونه می‌توان ظرفیت یک جت هیتر را محاسبه کرد؟

برای محاسبه ظرفیت یک جت هیتر، باید حجم مکان مورد نیاز برای گرمایش را مشخص کرده و با استفاده از فرمول‌های محاسبه، ظرفیت را محاسبه کرد.

 

۲. چه عواملی بر تعیین ظرفیت جت هیتر تاثیر دارند؟

عواملی مانند نوع دستگاه، حجم مکان مورد نیاز برای گرمایش، دمای مطلوب و شرایط محیطی از جمله عوامل موثر در تعیین ظرفیت جت هیتر هستند.

 

۳. چگونه می‌توان از جت هیتر با بهره‌وری بالا استفاده کرد؟

برای بهره‌وری بالا، بهینه‌سازی سیستم گرمایشی و انتخاب جت هیتر مناسب برای کاربرد مورد نظر از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

۴. آیا استفاده از جت هیتر با ظرفیت نامناسب خطراتی دارد؟

بله، استفاده از جت هیتر با ظرفیت نامناسب می‌تواند منجر به مشکلاتی مانند افزایش مصرف انرژی، خطر آسیب به تجهیزات و حتی حوادث ناخوشایند شود.

 

۵. چگونه می‌توان بهینه‌سازی استفاده از جت هیتر را انجام داد؟

بهینه‌سازی استفاده از جت هیتر امری حیاتی است که با بهره‌گیری از روش‌های مختلفی مانند بهینه‌سازی سیستم گرمایشی و انتخاب دستگاه مناسب می‌توان آن را انجام داد.

مقالات مرتبط

نمایش مقاله سیستم گرمایش تابشی چیست؟ میزان مصرف برق و گاز آن
سیستم گرمایش تابشی چیست؟ میزان مصرف برق و گاز آن
یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳
نمایش مقاله بهترین قیمت گرمایش تابشی چقدر است؟
بهترین قیمت گرمایش تابشی چقدر است؟
یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳
نمایش مقاله انواع هیتر مرغداری
انواع هیتر مرغداری
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳

پیام بگذارید.