از زمان اخراج هواپیما تا به امروز، گرمایش آشیانه هواپیما، مسئله ای مهم می باشد. آشیانه هواپیما دارای ارتفاع بلند و درهای بزرگ است. با باز شدن درب انتهای آشیانه، گرما به سرعت خارج می شود و سرما، فضای داخلی را پر می کند. پس از بسته شدن درب، مدت زمان زیادی طول می کشد تا هوای داخلی، مجددا گرم شود. به عبارتی، جبران گرمایش تلف شده، زمان بر است. سیستم گرمایش به کار رفته در آشیانه هواپیما بایستی متفاوت با سایر قسمت ها باشد، چرا که آشیانه دارای سقف بلند و درب های ورودی و خروجی با طول و عرض بالا می باشد. متاسفانه، درب های آشیانه به خوبی عایق نشده اند. از این رو، هوای سرد از شکاف های درب به داخل آشیانه نفوذ می کند.
امروزه برای گرمایش آشیانه هواپیما از هیتر تابشی استفاده می شود. استفاده از این مدل سیستم های گرمایشی، مقرون به صرفه می باشد. سیستم های گرمایش تابشی می توانند در مدت زمان کوتاهی، فضای آشیانه را گرم کنند. سیستم های گرمایش تابشی برای گرم کردن فضای داخلی آشیانه از امواج مادون قرمز استفاده می کنند. از این رو، دمای آشیانه با سرعت بالایی، افزایش می یابد. جهت آشنایی بیشتر با سیستم های گرمایش آشیانه هواپیما، ادامه این مقاله را دنبال کنید.
گرمایش آشیانه هواپیما چیست؟
گرمایش آشیانه هواپیما توسط سیستم های گرمایش تابشی نصب شده در نزدیکی سقف هواپیما تامین می شود. سیستم های گرمایشی تابشی که در نزدیکی سقف هواپیما قرار دارند، انرژی تولید شده را از سقف به کف هدایت می کنند. امواجی که از سمت سیستم های گرمایشی تابشی ساطع می شوند، گرمایش آشیانه هواپیما را تامین می کنند. به عبارتی، امواجی که از سمت سیستم های گرمایشی تابشی ساطع می شوند، فضای داخلی هواپیما را به طور کامل گرم می کنند. سیستم های گرمایشی تابشی، بهینه ترین روش گرمایش آشیانه هواپیماها هستند. گرم کننده های تابشی با انتشار امواج مادون قرمز، انرژی گرمایی مورد نیاز را تامین می کنند.
در فصول سرد سال یا در مناطق سردسیری از سیستم های گرمایشی تابشی برای گرمایش آشیانه هواپیما استفاده می شود. به عبارتی، کلیه هواپیماهایی که به مناطق سردسیری رفت و آمد دارند، مجهز به سیستم گرمایش تابشی هستند. ناگفته نماند که هواپیماهایی هستند که برای گرمایش آشیانه خود از روش همرفتی یا گرم کننده های قدیمی با سوخت فسیلی استفاده می کنند. علاوه بر این که روش های معرفی شده، بهینه نیستند، فوق العاده هزینه بر هم می باشند. استفاده از این روش ها، سال هاست که مورد استفاده قرار نمی گیرند یا به عبارتی، منسوخ شده اند.
سیستم گرمایش تابشی چیست؟
سیستم های گرمایشی تابشی که تامین کننده انرژی گرمایی مورد نیاز هواپیما هستند با کمک امواج مادون قرمز فعالیت می کنند. سیستم های گرمایشی تابشی همانند خورشید با انتشار امواج الکترومغناطیسی فضای داخلی آشیانه هواپیما را گرم می کنند. امواج مادون قرمز با سرعت نور حرکت کرده و به اجسام برخورد می کنند. پس از برخورد امواج مادون قرمز به اجسام، انرژی موجی به انرژی گرمایی تبدیل می شود. خورشید، وظیفه گرم کردن زمین را دارد. امواج فروسرخ ساطع شده از خورشید، زمین را گرم می کند و زمین گرم شده، دمای هوا را بالا می برد. سیستم گرمایش تابشی نصب شده در سقف آشیانه هواپیما همانند خورشید عمل می کند.
سیستم های گرمایشی تابشی، امواج مادون قرمز را به فضای داخلی آشیانه هواپیما ساطع می کنند. به این ترتیب، اشیا و افراد حاضر در آشیانه گرم می شوند. اشیا و افراد حاضر در آشیانه هواپیما با گرمای جذب شده، دمای آشیانه را بالا می برند. فرق سیستم های گرمایشی تابشی با خورشید در انتشار امواج می باشد. خورشید، امواج فروسرخ و سیستم های گرمایشی تابشی، امواج مادون قرمز را منتشر می کنند. از این رو، سیستم های گرمایشی تابشی نسبت به خورشید، بی خطر هستند.
نحوه عملکرد سیستم های گرمایشی تابشی
نمی توان با استفاده از برخی سیستم های گرمایشی اعم از شوفاژ و بخاری، انرژی لازم برای گرمایش آشیانه هواپیما را تامین کرد. برای تامین انرژی گرمایی مورد نیاز آشیانه هواپیما بایستی از سیستم های گرمایشی تابشی بهره مند شد. امروزه، برای گرم کردن آشیانه هواپیما از هیترهای تابشی استفاده می شود. سیستم های گرمایشی تابشی می توانند فضای داخلی آشیانه را به صورت یکنواخت گرم کنند. از این رو، دما به صورت یکسان در آشیانه افزایش می یابد. هیترهای تابشی در سقف آشیانه نصب می شوند. هیترهای تابشی با کمک انرژی برق یا گاز، شروع به کار می کنند. به این ترتیب، انرژی اولیه برقی یا گازی به امواج مادون قرمز تبدیل می گردد. با کمک منعکس کننده های موجود در سیستم های گرمایشی تابشی، انرژی گرمایی به سراسر آشیانه تابیده می شود.
بیشتر بخوانید : مزایای گرمایش تابشی
معرفی بهترین سیستم گرمایش آشیانه هواپیما
هر یک از انواع سیستم های گرمایش آشیانه هواپیما دارای ویژگی های خاصی هستند. یکی از بهترین سیستم های گرمایشی تابشی، گرماتاب های مدل UT می باشد. گرماتاب های مدل UT برای شروع فعالیت خود به دو نوع سوخت اولیه نیاز دارند. سوخت مورد نیاز این نوع گرماتاب ها، انرژی برقی و گازی می باشد. ابتدا گاز شهری وارد سیستم گرمایش تابشی می شود. سپس مشعلی که در لوله های سیستم گرمایش تابشی قرار دارد، روشن می شود. حرارت تولید شده توسط مشعل ها باعث ایجاد امواج مادون قرمز می گردد. منعکس کننده ها موظف هستند امواج مادون قرمز را به سراسر آشیانه هواپیما منتشر کنند. پس از گرم شدن اجسام و افراد حاضر در آشیانه، دمای فضای داخلی افزایش می یابد تا اجسام، افراد و فضای داخلی، هم دما شوند.
ظاهر گرماتاب های مدل UT به صورت U شکل می باشد. لوله های U شکل به کار رفته در این نوع سیستم گرمایش تابشی موجب بهبود عملکرد آن شده اند. از این رو، عملکرد گرماتاب های مدل UT نسبت به سایر سیستم های گرمایشی تابشی، قابل قیاس نیست. علاوه بر عملکرد گرماتاب های مدل UT، قیمت آن ها مقرون به صرفه می باشد.
مزایای گرمایش تابشی
گرمایش مستقیم از سقف
آشیانه هواپیما بایستی فضایی بزرگ باشد. از این رو، سازندگان آشیانه از قرار دادن هر گونه اشیا و ابزار آلاتی که باعث محدود شدن یا کوچکی فضا می شوند، خودداری می نمایند. سیستم های گرمایش تابشی، یکی از بهترین انتخاب ها برای تامین انرژی گرمایی مورد نیاز آشیانه هواپیما می باشند. این نوع سیستم ها در سقف نصب می شوند و فضایی را اشغال نمی کنند. به عبارتی، سیستم های گرمایش تابشی نیاز به محیط مخصوصی برای نصب ندارند. با نصب سیستم گرمایش آشیانه هواپیما در سقف، محیط داخلی با اشیا و افراد حاضر در آشیانه، هم دما می شود.
بیشتر بخوانید : سیستم گرمایش تابشی از سقف
عدم ایجاد گرد و غبار در فضا
یکی از شرایط نگهداری آشیانه هواپیما عدم وجود هر گونه گرد و غباری می باشد. هواپیما در برابر گرد و غبار، فوق العاده حساس است. از این رو، استفاده از سیستم هایی که گرد و غباری ایجاد نمی کنند، ضروری است. سیستم های گرمایش تابشی برای گرم کردن فضای آشیانه، هوایی جابه جا نمی کنند. از این رو، گرد و خاکی در هوا ایجاد نمی شود. گرماتاب ها با تابش انرژی گرمایی، دما را بالا می برند. علاوه بر عدم ایجاد گرد و غبار در فضا، میکروب و آلودگی در فضا منتقل نمی شوند.
عدم اشغال فضای مفید
همان طور که پیش تر اشاره شد، سیستم گرمایش آشیانه هواپیما در سقف نصب می شود. برای نصب سیستم گرمایش تابشی در آشیانه نیازی به اختصاص فضای خاصی نیست. در گذشته، سیستم های گرمایشی نیاز به محیطی برای راه اندازی و نصب داشتند. از این رو، فضای داخلی آشیانه محدود و کوچک می شد. در حالی که استفاده از گرماتاب، فضای داخلی آشیانه را محدود نمی کند و چون در سقف نصب می شود، فضایی را اشغال نمی کند. سازندگان آشیانه هواپیما از سیستم گرمایش تابشی در سراسر فضای داخلی استفاده می کنند تا از انرژی گرمایی آن بهره مند شوند.
عدم ایجاد گازهای سمی
سیستم های گرمایش آشیانه هواپیما، هیچ گونه میکروب و گاز سمی را تولید و منتشر نمی کنند. سیستم های گرمایش قدیمی برای تامین انرژی اولیه از سوخت های فسیلی استفاده می کردند. از این رو، مقداری گاز سمی تولید و در فضای داخلی منتشر می شد. گرماتاب ها، هیچ گونه گاز سمی تولید نمی کنند، چرا که انرژی اولیه آن ها از نوع برقی یا گازی می باشد. انرژی اولیه به امواج مادون قرمز تبدیل می شود تا محیط داخلی را گرم کند. امواج مادون قرمز، هیچ گونه گازهای سمی و مضری را به همراه خود ندارند. به این ترتیب، محیط آشیانه هواپیما بدون میکروب و گازهای سمی، گرم می شود.
نتیجه گیری
در این مقاله، راجع به سیستم گرمایش آشیانه هواپیما اطلاعاتی ارائه شد. در گذشته از سیستم های گرمایشی سنتی و قدیمی برای گرم کردن فضای داخلی آشیانه استفاده می شد. در حالی که امروزه، هیترهای گرماتاب در سقف آشیانه نصب می شوند و گرمای مورد نیاز فضای داخلی آشیانه را تامین می کنند. گرماتاب ها بدون ایجاد گازهای سمی، میکروب و گرد و غبار با استفاده از امواج مادون قرمز، دمای فضای داخلی را افزایش می دهند. بهترین نوع سیستم های گرمایش تابشی، گرماتاب های مدل UT هستند که نسبت به سایر مدل ها، عملکرد خوبی دارند. از سیستم های گرمایش تابشی در هواپیماهایی که به مناطق سردسیری رفت و آمد دارند، استفاده می شود.
پیام بگذارید.