
مسلماً این سوال برای شما پیش آمده که تفاوت گرمایش هیتر با گرمایش تابشی چیست؟ امروزه برای تامین نیازهای گرمایی در ساختمان های تجاری و مسکونی روش های بسیار متفاوتی به وجود آمده است که هر یک در جایگاه مناسب بسیار کاربردی می باشد.
گرمایش تابشی در واقع تکنولوژی می باشد که برای تغییر در دمای محیط های داخلی و خارجی طراحی گردیده است. به احتمال زیاد ایده اولیه برای ساخت این چنین سیستم های گرمایشی از الگوی اولیه یعنی نیروی تابشی خورشید گرفته شده است.
این روش از یک طرح ساده الهام گرفته به این شکل که گرما از یک منبع تولید کننده به فضای اطراف حرکت می نماید. نمونه دیگری از دستگاه های تولید کننده گرما در محیط سیستم گرمایش هیتر می باشد. این تکنولوژی نیز دارای مدل های بسیار متنوعی می باشد که در جایگاه خود بسیار کاربردی می باشد. در این مقاله قصد داریم تا به بررسی تفاوت گرمایش هیتر با گرمایش تابشی بپردازیم. در نهایت شما را با تفاوت ها و تشابهات این سیستم بیشتر آشنا خواهیم نمود.
مقایسه کوره هوای گرم با گرمایش تابشی کمک می کند تا نسبت به نیازتان بهترین محصول را انتخاب کنید. از آنجایی که رعایت حقوق کارگران و همچنین ایجاد شرایط بهینه دما برای بهبود کیفیت محصولات تولیدی اهمیت دارد یافتن مناسب ترین دستگاه اهمیت بسیاری پیدا می کند. به همین دلیل است که ما در این مطلب قصد داریم تا نکاتی پیرامون موضوع گرمایش فضاهای صنعتی و بزرگ بیان کنیم. به این امید که این مطالب به شما در جهت یافتن بهترین محصول مطابق با نیازتان کمک کند.
اهمیت وجود سیستم های گرمایشی در سالن های صنعتی
گرما و یا سرمای بیش از حد بر روان و کارایی نیرو انسانی تاثیرگذار است. طبیعتا وقتی که افراد در دما و شرایط نامطلوب کار کنند انگیزه کافی برای کار کردن نخواهند داشت. جدا از این مسائل این احساس که مدیر مجموعه برای شرایط بهتر آنها تلاشی نمی کند افراد را به سرعت دچار فرسودگی شغلی می نماید. علاوه بر همه این مسائل برخی از محصولات صنعتی باید در دمایی متعادل تولید و بسته بندی شوند. در برخی از مکان ها نیز مانند گلخانه ها و محل نگهداری حیوانات زنده حفظ دما از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تغییرات دمایی در چنین فضاهایی می تواند خسارات کلانی به صاحبان مشاغل وارد کند. همه این موارد و بسیاری مسائل دیگر عامل این هستند که به دنبال یافتن مناسب ترین سیستم گرمایشی برای فضای کاری خود باشید.
بهترین و کارامدترین هیترها در اماکن صنعتی کدامند؟
اول از همه باید بدانید که بهترین و کارامدترین هیتر نسبت به نیازتان کدام است. در این بخش ما قصد داریم تا به شما در جهت یافتن مناسب ترین محصول کمک کنیم.
- ظرفیت گرمایی هیتر باید با ظرفیت فضای شما هماهنگی داشته باشد: اول از همه بسنجید که نسبت به مساحت مکان و ارتفاع سقف به چه تعداد هیتر با چه قدرتی نیاز دارید. پس ظرفیت گرمایی بالا یکی از مهم ترین ویژگی های یک هیتر خوب است.
- یک هیتر کارآمد باید دارای نام آشنا و خدمات پس از فروش باشد: خرید از برند نام آشنا این اطمینان را به شما می دهد تا با خیالی راحت از آن سال ها استفاده کنید.
معرفی کلی گرمایش تابشی
برای مقایسه کوره هوای گرم با گرمایش تابشی لازم است تا در ابتدا با انواع گرمایش تابشی و کوره هوای گرم آشنا شوید. گروه صنعتی گرماسرماسازه شرق انواع گوناگون لوازم گرمایشی از جمله انواع گرمایش تابشی را برای محیط های صنعتی، سوله ها، رستوران ها، فضاهای باز، گلخانه ها، مرغداری و... تولید می کند.
اما اصلا هیتر تابشی یا همان گرمایش تابشی چیست؟ یکی از سیستم های گرمایشی که در اغلب موارد در محیط های صنعتی، فضاهای بزرگ و تجاری مورد استفاده قرار می گیرد هیتر تابشی می باشد. این سیستم گرمایشی به طور معمول در فضاهایی با سقف های بلند بالای سه متر بیشترین کاربرد را دارد.
هیتر تابشی که با الهام گرفتن از گرمایش خورشید تولید شده است به صورت مستقیم گرما را به محیط می تاباند. برتری گرمایش تابشی این گروه صنعتی به استفاده از بروزترین دستگاه ها در تولید محصول باز میگردد. این محصول با شکست گرمایی بالاتر نسبت به دیگر محصولات مشابه بازار گرمای بیشتری تولید می نماید. سه نوع هیتر تابشی تولیدی این گروه صنعتی شامل هیتر تابشی دکوراتیو، هیتر تابشی سرامیکی و هیتر تابشی لوله ای می باشد.
بیشتر بخوانید : تفاوت هیتر تابشی و هیتر همرفتی
البته باید به این نکته توجه داشته باشید که در اغلب موارد از لحاظ اقتصادی استفاده از بخاری تابشی در فضاهای بزرگ بسیار اقتصادی تر می باشد. بنای کلی فعالیت در هیترهای تابشی بر این اصل می باشد که گرما مانند نور نامرئی در محیط جریان دارد. در نهایت وجود گرما در محیط سبب افزایش دما در کل فضا می گردد.
یکی از مزیت هایی که در کاربرد گرمایش گرمایش تابشی قید شده است نیاز کم آنها به سرویس های دوره ای می باشد. این امر در بلند مدت می تواند برای کاربران هیتر صرفه اقتصادی قابل توجهی را به همراه داشته باشد. نمونه هایی از این سیستم بر روی دیوار و یا سقف بناها نصب می گردند.
در کاربرد این وسایل شما به راحتی و با کمترین هزینه قادر به افزایش دمای محیط می باشید. علاوه بر تامین نیروی گرمایشی محیط وجود این سیستم بر میزان رطوبت محیط نیز نقش مثبتی دارد. معمولا با استفاده از این سیستم های گرمایشی شما قادر به تنظیم دمای محیط بین رنج 29-35 درجه سانتی گراد می باشید.
با شناخت تمام این موارد کم و بیش به تفاوت گرمایش هیتر با گرمایش تابشی پی خواهید برد. همچنین شما با مطالعه ادامه مطالب به راحتی قادر به افزایش دانش خویش در این باره خواهید بود.
کوره های هوای گرم در کدام اماکن صنعتی قابل استفاده اند؟
در بحث مقایسه کوره هوای گرم با گرمایش تابشی حال وقت آن رسیده تا بیشتر با کوره هوای گرم و محل استفاده از آن آشنا شوید. هیتر کابینتی یا همان کوره هوای گرم در حقیقت یک نوع بخاری صنعتی با بازده بالاست. اما از این محصول در چه اماکنی استفاده می شود؟ شما می توانید از کوره هوای گرم در گلخانه ها، مرغداری ها، بیمارستان ها، سالن های عمومی و ... استفاده کنید. سرعت بالای تغییر دمای محیط و انتقال سریع حرارت از جمله ویژگی های برتر این محصول است.
مزایای هیتر کابینتی و علل محبوبیت آن
هیتر کابینتی دستگاهی صنعتی است که برای گرمایش سوله ها و فضاهای بزرگ بسیار کاربردی می باشد. در ادامه تعدادی از ویژگی های برتر این دستگاه که عامل اصلی محبوبیت آن هستند را بیان می کنیم و توضیح می دهیم.
قدرت حرارتی بالا
قدرت حرارتی بالا مهم ترین ویژگی هیترهای کابینتی است. با وجود این ویژگی شما می توانید به راحتی سالن های بزرگ را با این دستگاه به دمای مطلوب برسانید. البته که بررسی متراژ نیز اهمیت دارد.
فن دمنده هوا
هیترهای کابینتی هوای گرم را با فشار به بیرون می دمند. این مسئله سرعت انتقال دما را افزایش می دهد. علاوه بر این امکان کانال کشی و انتقال دما را نیز فراهم می نماید.
قابلیت کانال کشی و انتقال حرارت به بخش های مختلف
کانال کشی کمک می کند تا هیتر ها را در مکانی خارج از دید بگذارید. در نتیجه سر و صدا ناشی از کار هیتر
و همچنین دود دستگاه افراد را اذیت نمی کند.
مقایسه جامع بین ۲ هیتر کابینتی و تابشی
تا اینجای کار با تعاریف، کاربردها و مزایای هیتر تابشی و کابینتی آشنا شدیم. حالا وقت آن رسیده تا به مقایسه کوره هوای گرم با گرمایش تابشی بپردازیم. برای رسیدن به این هدف این دو دستگاه را از نظر میزان مصرف انرژی، نوع گرمای منتشر کننده، تعداد پاس ها، محل نصب و قیمت بررسی می نماییم.
سوخت و انرژی مصرفی
هیترهای تابشی معمولا از گاز و برق به عنوان منبع انرژی استفاده می کنند. هیترهای کابینتی اما به دلیل تولید گرما بیشتر از سوخت هایی مانند گازوئیل و گاز استفاده می نمایند.
نوع گرمای منتشر کننده
همانطور که در بالاتر بیان شد گرمایش تابشی از شیوه تابشی و کوره گرما از دمیدن هوای گرم برای افزایش دما محیط استفاده می کند.
تعداد پاس حرارتی
هیترهای تابشی تک پاس هستند و کوره های هوای گرم دارای سه مرحله پاس حرارتی می باشند. پاس حرارتی محل هایی هستند که هوا با برخورد به آن حرارت را دریافت می کند.
محل نصب
هیتر تابشی روی دیوار و کوره هوای گرم روی زمین قرار می گیرد. هیتر تابشی در فضاهای باز و کوره هوای گرم در محیط های صنعتی و بسته کاربردی تر است.
قیمت
اگر بخواهیم به مقایسه کوره هوای گرم با گرمایش تابشی در زمینه قیمت بپردازیم باید بگوییم که قیمت کوره هوای گرم گران تر است. البته با توجه به قدرت حرارتی بیشتر آن این تفاوت قیمت منطقی است.
انواع هیتر تابشی موجود در بازار را بهتر بشناسید
برای اینکه متوجه شوید کدام محصول با نیاز شما همخوانی بیشتری دارد باید با انواع هیتر تابشی آشنا شوید.
گرمایش تابشی گازی
هیتر تابشی گازی از گاز به عنوان سوخت استفاده می کند. هیتر تابشی گازی شامل دو مدل U و L است. این مدل ها از نظر کاربردی و عملکردی با یکدیگر متفاوت اند که در ادامه این مدل ها را بررسی می کنیم.
گرمایش تابشی لوله ای L
این مدل دارای گرمایش کمتر است، در فاصله نزدیک تری به زمین نصب می شوند و دارای لوله خطی می باشد. این محصول برای فضاهایی تا ارتفاع ۳ متر مورد استفاده قرار می گیرد. هیتر تابشی لوله ای مدل L برای گلخانه های کوچک، مرغداری ها و دیگر فضاهای کوچک کاربردی است.
گرمایش تابشی لوله ای U
هیتر تابشی لوله ای مدل U به شکل U است و گرمایش بالاتری نسبت به مدل ال دارد.
گرمایش تابشی برقی
گرما این دستگاه از طریق المنت تامین می گردد. این مدل نسبت به دو مدل بالاتر آلاینده کمتری تولید می کند. همچنین از آنجایی که انرژی مصرفی این محصول برق است دیگر لازم نیست نگران آتش سوزی شدید به دلیل اشتعال سوخت باشید.
هیتر تابشی چتری یا قارچی
این نوع هیتر تابشی ظاهری چتری شکل دارد و گرما آن به صورت موضعی در فضا پخش می گردد. مصرف سوخت کمتر ظاهر نسبتا کوچک و ظریف از جمله ویژگی های هیتر تابشی چتری است. گرما تولیدی این دستگاه از المنت های آن تامین می گردد. فضا کوچکی که این هیتر می گیرد دردسر های دیگر وسایل گرمایشی بزرگ را ندارد.
هیتر سرامیکی
این محصول دارای قابلیت انتشار گرمای بسیار بالایی است. این انتشار حرارت بالا به ویژگی سرامیک در ذخیره سازی و سپس باز پس دادن گرما به محیط باز می گردد. هیتر سرامیکی روی دیوار نصب می شود.
انواع کوره هوای گرم
انواع کوره های هوای گرم بر اساس توان گرمایی خروجی، سانتریفیوژی یا آکسیال بودن فن و ... تقسیم بندی می شوند. هر کدام از این مدل ها قیمت متفاوتی دارد. تعدادی از این مدل ها بر اساس نوع سوخت مصرفی بیان شده اند.
- کوره گازوئیلی
- کوره هوای گرم گازی
- کوره زغال سوز
- کوره برقی
- کوره هوای گرم دوگانه سوز
عوامل موثر بر انتخاب یک سیستم گرمایشی مناسب
گرم نمودن محیط با کاهش چگالی صورت می پذیرد. به گونه ای که هوای سرد به دلیل چگالی بالا در قسمت های پایینی بنا مستقر می گردد. همچنین هوای گرم با چگالی کمتر به قسمت های بالایی بنا انتقال داده می شود. این سکون دمای هوای گرم و سرد امکان دارد تا مدت ها به همین شکل باقی بماند، اما وجود یک محرک خارجی مانند فن می تواند سبب جابه جایی مداوم هوا گردد.
البته استفاده از فن ها در مراکز اقتصادی مانند کارگاه ها چندان توصیه نمی گردد. زیرا حضور این فن ها در محیط می تواند سبب جابجایی مداوم آلودگی در محیط گردد و به ایجاد بیماری های آلرژیک در مجموعه دامن بزند.
همچنین استفاده از این سیستم ها مانند گرمایش هیتر سبب افزایش هزینه های جاری مانند سوخت در مجموعه شما می گردد. در فضاهایی که دارای سقف های بلند می باشند چندان نمی توان تفاوت های دمایی را مشاهده نمود.
در نتیجه بهترین انتخاب برای اینگونه فضاها انتخاب سیستم گرمایشی می باشد که به طور متوسط قادر به تامین دمای مناسب در محیط و ایجاد احساس آسایش برای فعالان موجود در مجموعه باشد. در نهایت با توجه به تمام مطالب قید شده در متن متوجه می گردیم که برای انتخاب یک سیستم گرمایشی باید به عوامل گوناگونی توجه نمود.
مقیاس بنایی که سیستم گرمایشی در آن نصب می گردد، وجود سیستم تهویه و جریان هوا و همچنین عایق های سرمایشی و گرمایشی در محیط از جمله عوامل دخیل در این امر می باشد. حال این سوال در ذهن ایجاد می گردد که با توجه به شناخت تفاوت گرمایش هیتر با گرمایش تابشی کدام سیستم گرمایشی کارایی بهتری دارد. برای اینکه بتوانید از انتقال حرارت این دستگاه اطلاعاتی کسب کنید به مقاله روش های انتقال حرارت هیتر تابشی مراجعه کنید.
مکان های مناسب برای استفاده از گرمایش تابشی
گرمایش تابشی به طور معمول در بناهای دارای 3 متر ارتفاع و در سقف و دیوارها نصب می گردد. این سیستم ها عملکردی کاملا مشابه با فعالیت های خورشیدی دارند. در این سیستم ها گرما به وسیله انرژی الکترومغناطیسی تولید می گردد.
در نتیجه از نظر اقتصادی کاربرد این سیستم گرمایشی برای کاربران بسیار مناسب تر می باشد. البته هیتر تابشی علاوه بر نمونه های برقی دارای نمونه های گازی نیز می باشند. استفاده از هیتر تابشی گازی در تمامی بناهایی که دارای ساختاری بزرگ می باشند مقرون به صرفه می باشد. گلخانه ها، سوله ها، انبارها، مرغداری ها، مراکز بزرگ تجاری و اداری و همچنین پاساژها بخشی از کاربران این سیستم ها محسوب می گردند.
البته از هیتر تابشی مدل U در فضاهای باز رستوران، کافی شاپ، سالن های ورزشی، سالن های صنعتی استفاده می شود. همچنین از هیتر تابشی مدل L هم برای گلخانه ها، مرغداری استفاده می کنند. برای در این سیستم گرمایشی هوا با کمک جریان سیال خود و اختلاف دمای ایجاد شده جابجا می گردد. این امر سبب می شود تا محیط از نظر بهداشت در سطح بالایی قرار گیرد و عوامل بیماری زا مانند سایر سیستم های گرمایشی با حرکت مداوم فن ها دیگر جابجا نشوند.
کاربرد سیستم گرمایش هیتر
یکی دیگر از سامانه های تامین کننده انرژی گرمایی در محیط ها استفاده از گرمایش هیترها می باشد. این سامانه های گرمایشی با انتقال انرژی در محیط و جابجایی مداوم آن عمل می نمایند. همچنین به این دلیل که گرما دارای چگالی پایین می باشد به طور معمول در زیر سقف بناها انباشته می شود.
این امر باعث می شود که در اغلب موارد سامانه گرمایش هیتر قادر به تامین دمای مناسب برای محیط نباشد. با وجود این سیستم های گرمایشی در محیط در اغلب موارد کاربران از رفاه لازم بهره مند نمی گردند.
بیشتر بخوانید : محاسبه ظرفیت گرمایش تابشی
همچنین گرمایش هیتر نسبت به سایر سامانه های گرمایشی از میزان اتلاف انرژی بیشتری برخوردار می باشد. در این سامانه ها به طور معمول انتقال حرارت با استفاده از فناوری های مربوط به جابه جایی هوا صورت می پذیرد. این امر باعث می شود تا کاربرد این سامانه ها سبب تشدید آلودگی در محیط شود.
در اغلب موارد استفاده از این سامانه های گرمایشی در مراکزی که حفظ بهداشت محیط اهمیت دارد توصیه نمی گردد. کارخانه های تولید مواد غذایی، کارگاه های نجاری و جوشکاری برخی از اینگونه مراکز می باشند.
مزایای گرمایش تابشی
دلایل متعددی برای کاربرد سیستم های گرمایش تابشی توسط شرکت ها و بخش خانگی وجود دارد. اما بالطبع وجود مزایای بالای کاربرد این سیستم ها از عمده دلایل اهمیت گرمایش تابشی در بخش های گوناگون می باشد. وجود منافع متعددی که کاربرد این سیستم های گرمایشی برای کاربران ایجاد می نماید از جمله دلایل مقبولیت بیشمار این روش گرمایشی به شمار می آید.
استفاده از هیترهای تابشی نسبت به سایر سیستم های گرمایشی از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه تر می باشد. کاربرد این سیستم ها به دلیل اینکه میزان انرژی کمتری را مصرف می نمایند نسبت به سایر سیستم ها اقتصادی تر می باشد. کاربرد این سیستم های گرمایشی در فضاهای بزرگ که نیاز به گرمایشی یکنواخت ندارد بسیار مناسب تر از سایر سیستم های گرمایشی می باشد.
اگر به دنبال این هستید خودتان گرمایش تابشی را راه اندازی کنید، پیشنهاد می کنیم مقاله راه اندازی هیتر تابشی را بخوانید.
هر هیتر معمولا به صورت اختصاصی برای فضاها قابل استفاده می باشد. معمولا سیستم گرمایشی تابشی دارای قسمت های مستقل می باشد و از سامانه مرکزی برخوردار نیست. این امر سبب می شود تا در صورت خرابی در بخشی از سیستم بقیه قسمت ها به فعالیت خود ادامه دهند و از دسترس کاربران خارج نگردند.
همچنین نصب این سیستم ها نسبت به سایر سامانه ها مانند گرمایش هیتر راحتتر می باشد. همانگونه که بیان شد در این سیستم ها به سامانه مرکزی، لوله کشی و کانال کشی نیاز نمی باشد. این امر نیز از دلایل دیگری است که کاربرد هیتر تابشی را نسبت به سایر سامانه ها اقتصادی تر می نماید.
در این سامانه ها شما قادر به کنترل انتقال انرژی به محیط می باشید این امر باعث می شود تا کاربر سیستم گرمایشی در میزان مصرف انرژی در محیط صرفه جویی نماید.
بیشتر بخوانید : گرمایش سوله
کاربرد گرمایش تابشی
گرمایش تابشی در فضاهای صنعتی و فضا های باز کاربردهای گوناگونی دارد که در ادامه به بررسی این کاربردها پرداخته می شود.
سالن های صنعتی
مزیت عمده گرمایش تابشی امکان انتقال انرژی به بخش خاصی از محیط است. این ویژگی کمک می کند تا با استفاده از کمترین انرژی ممکن فضا مورد نظر را گرم نگه داریم و نیازی به استفاده انرژی زیادی برای انتقال حرارت به تک تک نقاط محیط نداشته باشیم.
فضای باز
گرمایش تابشی ها در فضای باز بیشترین کاربرد را دارند. در حقیقت میتوان گفت در فضاهای باز استفاده از کوره هوای گرم تنها اتلاف انرژی به بار می آورد، زیرا حرارت تولیدی توسط کوره هوای گرم در محیط پخش می شود و هیچ گرمایشی را ایجاد نمی نماید. هیتر تابشی اما با تابش گرمایی به فضایی خاص باعث پخش شدن حرارت نمی گردد و برای فضای باز بسیار کاربردی است.
نتیجه گیری
از دیگر مزایای استفاده از گرمایش تابشی در ظاهر شیک و منحصر به فرد این سیستم های گرمایشی می باشد. این امر باعث می شود تا در بیشتر موارد طراحان برای بهبود ظاهر محیط از هیترهای تابشی استفاده نمایند. همچنین نصب این سیستم ها نسبت به سایر سیستم های گرمایشی بسیار راحت و کم هزینه می باشد.
به طور معمول این سیستم ها کمتر دچار آسیب های جدی می گردند و کاربر به راحتی قادر به تعمیر این سیستم ها می باشد. دوام بالای این دستگاه ها از دیگر مزایای استفاده از آنها می باشد.
همانگونه که در متن نیز به آن اشاره شد سیستم گرمایش هیتر به صورت تابش مستقیم انرژی گرمایی عمل می نماید. در نتیجه این حرارت به طور مستقیم به افراد موجود در فضا می تابد و دمای مناسب برای آنها را فراهم می نماید. همانگونه که قید شد استفاده از این سیستم ها نسبت به روش های دیگر اقتصادی تر می باشد.
اما در کنار تمام مزایا این سیستم ها نیز دارای معایبی می باشند. مهمترین عیب این سیستم ها در این می باشد که به طور معمول میزان اتلاف انرژی در این سیستم در فضاهای نزدیک در و پنجره ها در بسیاری از موارد بیشتر می باشد. به طور قطع با شناخت تفاوت گرمایش هیتر با گرمایش تابشی شما به این مهم پی خواهید برد که کدام سیستم گرمایشی کارایی بیشتری دارد.
به انتهای توضیحات در حوزه مقایسه کوره هوای گرم با گرمایش تابشی رسیدیم. حتما تا حالا متوجه تفاوت های این دو محصول شده اید. هر دو این محصولات را می توانید به عنوان گرم کن در صنایع گوناگون نسبت به نیازتان مورد استفاده قرار دهید. به این نکته دقت کنید که پس از مقایسه کوره هوای گرم با گرمایش تابشی بهترین مدل را با توجه به نیازتان انتخاب نمایید. امیدواریم مطالب بیان شده در این مقاله برای شما مفید واقع شده باشند.
برای خرید گرمایش تابشی و انواع هیتر می توانید با کارشناسان فروش گرماسازه شرق تماس حاصل فرمایید.(38482273-051 - 22032002-021)
پیام بگذارید.